Clicky

Разликите между Casio Baby-G и Casio G Shock

Публикувано от в За магазина на Август 26, 2013 . .

В съзнанието на онези, които търсят перфектния за себе си  марков часовник, се появяват две имена Casio Baby-G  и Casio G shock. Тези две серии на японската компания си приличат по това, че включват изключително здрави и издръжливи часовници. Те могат да издържат на падане и външно влияние, на което други подобни продукти не могат. Часовниците и от двете колекции могат да се използват от любителите на водните спортове и имат дизайни, които ги отличават от сходни модели на други компании. Независимо от тези прилики обаче между двете серии все пак има и разлики:


 
  • Casio G shock е мъжка серия, а Casio Baby-G   - дамска. Това е основната разлика между тях. По тази причина размерите на каишките и корпусите са различни.
  • Различна степен на водоустойчивост –  повечето от моделите от серията G shock са с водоустойчивост от 20 бара, докато тези от колекцията Baby-G  са с водоустойчивост от 10 бара. Това не е проблем за онези дами, които не са почитателки на плуването с шнорхел или подводното гмуркане.
  • Различни цветове – мъжките модели се предлагат най-често в няколко цвята – черно, червено, сребристо, сиво и бяло. Дамските часовници са достъпни в много повече цветове. Те могат да бъдат в червено, розово, зелено, бяло, лилаво, черно, синьо и сребристо. Това позволява на дамите да си изберат онзи часовник, който би паснал най-добре на облеклото и стила им на живот.
 
Освен елегантен външен вид и несравнима издръжливост часовниците от тези две серии на Casio  имат редица практични функции:
  • Устойчивост на температурни влияния.
  • Електро-луминисцентно осветление – то позволява да се използват по всяко време на денонощието, защото осигурява четивност на информацията и в по-тъмна среда.
  • Автоматичен календар – продуктите то двете колекции са програмирани така, че не само осведомяват за точния ден, но и за точната дата. Повечето от тях са с автоматичен календар до 2099 година.
  • Дълъг жизнен цикъл на батерията – моделите от сериите Casio G shock и  Baby-G са оборудвани с батерии с продължителен живот. Те могат да се използват дълго време преди да е необходима смяна на батерията им.
  • Хронометър – подходящ за използване от почитателите на активния начин на живот.
Сериите Baby-G  и  G-Shock  са допринесли  до голяма степен за големия успех на компанията Casio. Мъжките часовници разполагат с всички необходими достойнства, за да са незаменима компания на своите собственици. Това важи и за дамските модели, които обаче разполагат и с подходящи за представителките на нежния пол дизайни.
Последно обновена: Август 26, 2013