Clicky

Силните страни на часовниците с Wave Ceptor

Публикувано от в Презентация на часовници на Септември 28, 2013 . .
Часовниците на Casio с технология Wave Ceptor могат да приемат радио сигнали от изключително точни атомни часовници. При синхронизацията си с тях продуктите на японската компания поддържат точността си дълго време. Сред тях има както аналогови, така и дигитални модели. Това са едни от най-точните часовници, които могат да бъдат закупени днес. Имат редица други практични функции като няколко аларми, изобразяват времето в 12/24-часов формат, имат и хронометър. Базирайки са на богатите традиции в производството на часовници, екипът на Casio успява да създаде продукти от ново поколение. Не изискват специални настройки за преминаване от лятно към зимно време, смяна на датата или дори годината. Те се синхронизират с атомните часовници в определен интервал от време.
Те могат да получават сигнали за калибриране до 6 пъти на ден. Когато синхронизацията е изпълнена успешно, то не се налага в същия ден да се извършват допълнително. Калибрирането се осъществява нощно време. Някои от часовниците с Wave Ceptor  имат и соларна батерия, която се зарежда автоматично от светлината – тя може да се излъчва от изкуствен или естествен източник на светлина. Светлината в офиса или вкъщи не е достатъчно батериите на тези часовници да се заредят напълно. Единствено външната светлина може да направи това. Също както други часовници на Casio с Wave Ceptor  те имат недостатъка да губят от заряда на батерията си, когато са поставени на тъмно. Тук на помощ идва „спящия режим”, който съхранява от живота на батерията. Сред часовниците с Wave Ceptor на Casio  има и такива с функции, типични за хронографите.
Часовниците с технология Wave Ceptor  са подходящи за онези, които обичат спорта, приключенията и модерните продукти. Продукти с тази технология са включени в различните серии на компанията. Така всеки почитател на определена серия може да открие в нея и точно такъв продукт. Wave Ceptor Solar WVA-470DE-2A е представител на серията Casio Collection. Той е направен от неръждаема стомана и има екстри като 2 независими аларми, двойно закопчаване, фосфорициращи стрелки, световно време. Водоустойчивостта му е 10 бара и може да се използва и от плувци. 
Перфектен е за ежедневна употреба. Wave Ceptor WVQ-570DBE-1A  е доста стилен модел, изработен от неръждаема стомана. Той е с голям корпус, изработен от неръждаема стомана с покритие. Моделът разполага и с тахиметрична скала. Част е от Casio Collection. Дизайнът на този часовник е вдъхновен от моторните спортове. EQW-M1000DB-1AER пък е представител на колекцията Edifice. Той е сред най-актуалните попълнения в редиците на моделите с Wave Ceptor. Изработен е прецизно  и има соларна батерия. В продуктовата гама на Casio  има още много такива часовници, оборудвани с технологията Wave Ceptor.
Последно обновена: Септември 28, 2013